Omschrijving van het bedrijf :

PostNL is marktleider op het gebied van post en groeit op het gebied van pakketten en e-commerce. We innoveren, vernieuwen en verbeteren continue. Als jij niet bang bent voor verandering en vernieuwing, ben je bij PostNL op je plek. Stilstand is voor ons namelijk geen optie. Bij PostNL danken we onze succesvolle geschiedenis aan een krachtige toekomstvisie. De veranderingen in ons bedrijf hebben alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in door de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en het bedenken van vernieuwende diensten. Om succesvol te kunnen blijven, stopt onze zoektocht naar gedreven collega’s nooit. Zo dagen we nu starters met ambitie uit om de stap naar ons loopbaanprogramma Young Executive Programme te zetten.

Wat heeft het bedrijf de student te bieden:

Meewerkstage, Afstudeerstage, Young Executive Programme

Mogelijkheid tot traineeship/stage

Het Young Executive Programme (YEP) is een driejarig loopbaanprogramma dat je met een groep van circa 15 starters volgt. Je werkt intensief met elkaar samen en leert van én met elkaar. Gedurende drie jaar staan de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden en kennis van het bedrijf centraal. Je kunt kiezen uit vier verschillende richtingen: Business, IT, Logistics of Finance. Je krijgt meteen eigen verantwoordelijkheid in de verschillende functies die je uitvoert. Het doorlopen van het YEP levert een grote bijdrage aan jouw ontwikkeling.

Daarnaast bestaan er ook veel mogelijkheden voor verschillende stages. Als stagiair maak je onderdeel uit van het team, dus krijg je ook de daarbij behorende verantwoordelijkheden. De andere stagiairs ontmoet je bij de wekelijkse lunch of andere activiteiten. Hiervoor kan je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen.

Wie zoeken wij?

Het YEP is toegankelijk voor net afgestudeerde wo’ers en hbo’ers. Belangrijk is dat je in staat bent om complexe vraagstukken op te lossen en verbinding kunt leggen tussen personen. Daarnaast beschik je over zelfreflecterend vermogen en daadkracht.

Selectieprocedure

Het selectieproces start bij ons met het insturen van je CV en motivatiebrief. Voldoen deze aan de criteria, dan word je uitgenodigd voor de capaciteitentest. Deze vindt plaats op kantoor en omvat 3 onderwerpen: cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën. Leg je de test met goed gevolg af, dan heb je een sollicitatiegesprek met een recruiter. Bij goed resultaat heb je vervolgens een sollicitatiegesprek met de lijnmanager en hr adviseur van de betreffende functie. Zien zij het net als jij zitten, dan maken we een afspraak voor een assessment. Haal je ook hier een positief resultaat, dan volgt tot slot het arbeidsvoorwaardengesprek.

Bedrijfscultuur

Wie voor PostNL kiest, kiest voor een no-nonsense werkomgeving. Onze informele bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een hands-on mentaliteit, openheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, respect voor elkaar en flexibiliteit.

Events
Company Dinner

Date 28th of March 2017
Selection Based on CV and Motivation
Language Dutch
Dress code Business formal